Paul’s Homemade Pasta & Lasagna


Yine internetten keşfedip gittiğimiz bir yerden bahsedeceğiz sizlere. Burası adından da anlayacağınız üzere makarna ve lazanya üzerine açılmış bir mekan. İtalyan lezzetlerini doyasıya tadımlayacağınız bir yer olduğunu düşünüyoruz.
İçeri girdiğinizde çalışanlardan önce makarna kokuları sizleri karşılıyor. Bu durum çok açsanız can sıkıcı olabiliyor. İlk bakışta ahşap masalar ve son zamanlarda moda olan su borusu tasarımlı aydınlatma sistemi dikkat çekiyor. Aynı zamanda kareli masa örtüleri de sıcak bir ortam oluşturuyor. İçerideki toplam oturma kapasitesi 30 kişiye yakın. Gurupça geldiğinizde oturabileceğiniz büyük bir masa da mevcut. Fonda çalan müzikler genelde yabancı ve jazz ağırlıklı. Mekanın lavaboları epey geniş ve temiz. Mutfak kısmı da arka tarafta yer alıyor.
Şimdi gelelim asıl konu olan yemeklere.. Masaya oturur oturmaz mönüden önce bir şişe su ile karşıladılar bizi. Bu su ücretsizdi ve çoğu mekanın fahiş su fiyatlandırmasından sonra çok hoşumuza gitti. Menüye baktığımızda ilk sayfada atıştırmalıklar vardı ve atıştırmalık için oldukça pahalı ve doyurucu gözüküyorlardı. Makarna ve lazanyaları epey çeşitliydi doğrusu. Biz tercihimizi ıspanaklı rokforlu lazanyadan yana kullandık. Sosu ve sosta kullanılacak peyniri siz seçiyorsunuz. Biz beşamel sos ve mozarella peynirini tercih ettik. Burası hakkında kısa bir araştırma yapıp gittiğimiz  için lazanya porsiyonunun 500 gr olduğunu görmüştük. Bu sebeple bir buçuk porsiyonluk tek bir lazanya söyleyip iki servis açtırdık. Siparişimizi beklerken atıştırmamız için fotoğraftaki siyah tabaklı ikram geldi. Bu da beklemediğimiz birşeydi. Bizi memnun etti.
Lazanya geldiğinde yemekte biraz zorlandık. İki kişi yediğimiz için güveçte gelen lazanyayı tabaklarımıza alırken biraz dağılma sorunu yaşadık. Porsiyonu tek yiyecekler için güveçten tabağa servis etme konusu ortadan kalkacağından bu sorun olmayacaktır :) Ispanaklı, rokforlu söylediğimiz için rokfor tadını çok yoğun aldık. Ispanak lezzetini daha çok sevdiğimiz için bu bizi biraz rahatsız etti. Birdahaki gidişimizde sade ıspanaklı söylemeye karar verdik. Sostaki  mozerella bizim için yeterli olacaktır.
Fiyata 6, konuma 8, faydaya da 8 verebiliriz.

Gelelim bu mekanın konumuna... Mekanımız Kadıköy'de Caferağa Mahallesinde yer alıyor. Bahariye Caddesi nin sonuna gelip Dr. Esat Işık Caddesine döndüğünüzde Saint Joseph Fransız lisesi ile karşı karşıya kalıyor :) Ek olarak No:53 

Yorumlar

En Çok Tıklananlar...