Hale Jale Bütün Mahalle

Geçenlerde Caddebostan tarafında değişik bir mekan arıyorduk. Fakat istediğimiz gibi rahat ve geniş bir mekan bulamadık. Birkaç gün sonra tesadüfen Instagram'da HJBM ile karşılaştık. Fotoğraflarda geniş ve rengarenk bir yer olarak gördüğümüz bu yeri gerek adı olsun gerek konumu olsun merak ederek gidilecekler listemize ekledik. İlk fırsatta attık kendimizi HJBM'ye.
Kapısından girer girmez güler yüzlü çalışanları karşılıyor sizi. İçerisi oldukça geniş. İki salondan oluşuyor. Birinde minik ve her biri değişik tasarıma ait masalar var. Daha çok iki-üç kişilik oturma gurupları halinde tasarlanmış. Bu salonda mutfak ta yer alıyor. Kocaman bir hamurişi ve tatlı büfesi de bulunuyor. Hepsi oldukça ağız sulandırıcı gözüküyor. Diğer salonu ise daha küçük. Geniş koltuklar ve çılgın giyimli heykellerin oluşturduğu bir salon. Tasarım duvarları, değişik tabloları hatta tavanı ile fotoğraf arşivlerinizi şenlendirecek.
HJBM kimileri için biraz göz yorucu gelebilir. Mekanımızın bahçe bölümünde yağmurlu günlerde oturabileceğiniz brandalı bir bölüm bulunuyor. Onun dışında güzel havalarda oturabileceğiniz geniş masalı bir bahçesi de mevcut. Her hava şartına ve her insana hitap edebilecek bir mekan yani burası.


Gelelim tadımlarımıza... Gittiğimiz gün hava oldukça soğuk ve yağmurluydu. Menülerini inceleyip içimizi ısıtacak bişeyler seçmeye karar verdik. Filtre kahve ve sahlepte karar kıldık. Filtre kahvenin olmadığını fakat Americano verebileceklerini söylediler. Onun yerine sade bir Türk Kahvesi isteyerek siparişimizi tamamladık. 

Kahvemiz ve sahlebimiz değişik bardaklarda yanında taze lokumlar ile servis edildi. Klasik Türk Kahvesi fincanından ziyade farklı bir bardak ile sunulması bizim hoşumuza gitti. Kalkarken mekanın 2 tane daha şubesi olduğunu öğrendik. Moda'da ve Bilgi Üniversitesi-Santral Kampüsü'nde de HJBM'yi ziyaret edip atmosferle uyumlu kaliteli müzikler eşliğinde kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz.

NOT: Türk kahveleriniz kahve makinasında hazırlanıyor. Bu bazılarımız için belki eksiklik olabilir diye eklemek istedik. :)


Konumunu anlatacak olursak, burası Caddebostan'a çok yakın olan Emin Ali Paşa Caddesinde yer alıyor. Tam karşısında Migros bulunuyor. Oldukça merkezi ve kolay bulunuyor.
Açık Adres: Suadiye, Emin Ali Paşa Caddesi, No:27 34740 Kadıköy/İstanbul

Yorumlar

En Çok Tıklananlar...