Petra Roasting Co.

Bu mekanı ilk keşfettiğimizde Türkiye’deki 3.dalga kahvecilerin en iyisi olduğundan habersizdik. Ufak bir araştırma sonucu gitmeye karar vermiştik. Konum itibari ile çok göz önünde bir yer değildi ve “insanlar burayı nereden bulsun ki” diye düşünerek gittik. Gittiğimizde ise ön yargılarımızı tamamen dışarıda bırakmıştık. Çünkü inanılmaz ferah bir mekan ve fonda hafif bir müzik ile karşıladı bizi (bizce bir mekanda müzikten ziyade önce kendi sesini duyabilmek önemli). Sağ tarafta klasik bir otomobil (sanırım artık yokmuş) diğer köşelerinde ise kendinizi bir sergideymiş gibi hissedebileceğiniz el yapımı ürünler ve kahve alışverişi yapabileceğiniz bir bölümde bulunuyor. Burası kahvenizi içerken gezip keşfedip her köşesinde bir anı yakalayacağınız bir mekan. Türkiye'de ki çoğu kahvecinin tedarikçisiymiş aynı zamanda…




Kahve önerilerine gelecek olursak sütlü kahve tercih edecekseniz tek tip süt kullanılıyor. Lera Fresca’nın yarım yağlı sütü ile hazırlanıyor kahveleriniz. Bizim favorimiz chai tea lattesi. Çünkü bu zamana kadar içtiğimiz tüm chai tea latteleri unutturdu. İnanılmaz hafif şekersiz ve chai çayını içtiğinizi hissedebiliyorsunuz. Ama tabi diğer kahve çeşitlerini de es geçmemek lazım üzerlerine yok.


Not1: Burası hayvan dostlarımıza da kapısını açan bir mekan. Dışarı çıkarken aklım onda kalmasın diyorsanız çıkın çıkın gidin birlikte.
Not2: Bir sene öncesine kadar yiyecek bölümü birkaç çeşit kurabiye ile kısıtlıydı. Bir kaç ay önce minik bir mutfak bölümü ile daha fazla yiyecek çeşidini bünyelerine kattılar. Bilginize...

Nerededir bu Petra derseniz;
Kanyon,
Akmerkez,
Gayrettepe,
Pera,
Topağacı’nda olmak üzere 5 şubesi bulunmaktadır.

Biz şimdilik Gayrettepe HQ şubesini keşfettik. Yani ilk göz ağrımız burası.
Buraya gitmek için Zincirlikuyu metrobüs durağında indikten sonra Barboros caddesi yönüne doğru yürüyün. Atv binasını geçer geçmez sağa dönün ve Nissan servisini görün. Oralarda mekanı telefonla arayın ve nazikçe tarif etmelerine şahit olun.

Yorumlar

En Çok Tıklananlar...