Tinca Tinca


Kadıköy Moda’nın bizde yeri ayrıdır. Her gün gitsek bile sıkılmadığımız semttir. Hal böyle olunca keşfedecek yerlerde bitmiyor. Kadife balığı (yeşil sazan) anlamına gelen bu şirin mekanımız da burada bulunuyor. İçeri girdiğinizde güler yüzlü çalışanları sizi karşılıyor. Kalabalık guruplar için büyükçe bir masa olmak üzere bolca oturma alanı mevcut. Mekanımızın birde şirin bir köpek dostu var. Adı Hera. Onun için tasarlanmış bir köşe ve üst katında da bir evi bulunuyor. Bu da buranın kalbinizi ısıtması için yetiyor da artıyor bile. Aynı zamanda mekanda eski bir eczane tabelası bulunuyor. Mekan sahipleri ile konuştuğumuzda buranın eski bir eczane olduğunu ve uzun yıllar eczane hizmeti verdiğini öğrendik. Tarihlerini koruma amacı ile tasarımlarını böyle seçmişler. Çalışanlar ve mekan sahibi ilk kez gitmemize rağmen oldukça ilgili davrandı. Mekan sahibi, kahveleri merak ettiğimizi görünce avucunda kahve çekirdekleri ile gelip uzun uzun engin kahve bilgilerini paylaştı. Anlattığı farklı kahve çekirdeklerini de bize hediye etti.



Yediğimize içtiğimize gelecek olursak; menüde dünya kahveleri başta olmak üzere bir çok yöresel kahve, çay çeşitleri, soğuk içecekler, tatlılar ve hamur işleri mevcut. Biz tercihimizi Etiyopya kahvesi, filtre kahve ve chai tea latteden yana kullandık. Etiyopya kahvesi tamda mekan sahibi Ömer beyin anlattığı gibiydi. 





Mekanın diğer özelliklerine gelecek olursak; dışarıda da bolca oturma yeri mevcut. Tuvaletleri oldukça temiz. Güzel kokulu sabunları ve kolonyaları ile içinizde temiz bir his uyandırıyor.

Konumuna gelecek olursak; Moda Caddesi üzerinde, Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini geçtikten hemen sonra solunuza bakarak yürümeye devam ederseniz göreceksiniz. Hemen yanında Page kafe bulunuyor. Alternatif olarak “eski Atay Eczanesi nerede?” diye sorarsanız herkes gösterecektir.




























En en en en büyük ve son özelliğine gelecek olursak; mekanın karşısındaki boş arsada kedi dostlarımızın evleri var. Buraya kadar gelmişken onlara da uğramayı unutmayın. Mümkünse eliniz boş gitmeyin. 
Şimdiden bol keyifler. 

Yorumlar

En Çok Tıklananlar...