Noodle House




Bir Cuma öğleninde  kendimizi ödüllendirmek adına gayet doğaçlama bir şekilde karar verip gittiğimiz yerdir kendisi. Buranın varlığından haberdardık ama gidipte noodlelarından yeme şansımız olmamıştı. İçeri girdiğinizde birkaç masa ve noodlelarınızı yapılırken izleyebileceğiniz açık bir mutfak görüyorsunuz.
Mekan sahibi olduğunu düşündüğümüz beyefendi de içeri girer girmez ilgi ve alakasını sizlere hissettiriyor. Noodle konusunda çok bir fikri olmadan giden bizleri bile epey bilgilendirip seçim yapmamızı kolaylaştırdı. Siparişlerimizi almaya geldiğinde biraz kararsızdık doğrusu.
Menüsünde yer alan hazır noodlelar dışında istediğiniz malzemeler ile kendi noodlellarınızı da oluşturabiliyorsunuz. Biz öyle yapmayı tercih ettik ve başlangıç olarak kepekli bir noodle istedik. Fakat kepekli noodle kalmadığını eğer istersek tuz ve yağ oranını azaltarak bizim için kepekli kadar hafif olabilecek kıvamda bir noodle hazırlatabileceğini söyledi mekan sahibimiz. Ve bizlerden artı puanı kaptı. Diğer malzemelerimizi ve soslarımızı da yine kendi damak zevkimize göre seçtik.

Noodlelarımız hazırlanırken önden de çin böreğimizi söyledik ve siparişimizi tamamladık. İşin erbabı olduğunu düşündüğümüz uzak doğulu (Filipinler'liymiş) aşçımız siparişlerimizin alınması üzerine mutfakta yerini aldı ve noodlelarımız hazırlanmaya başladı. Çin böreklerimiz geldi ve özel sosu ile servis edildi. Sebzeli ve yağı az bir börek. Porsiyonda 2 adet bulunuyor ve aşırı açsanız yemeğiniz gelene kadar sizi bir parça tutuyor. Ardından noodlelarımız ve tahta çubuklarımız geldi. Tahta çubuk kullanma konusunda başarısız olanlarımız için plastik çatallarımız da geldi. Abartmadan anlatmak gerekirse biz daha noodlelarımızın yarısını bile yiyemeden doyduk ve asla porsiyonumuzun dibini göremedik. Porsiyon konusunda son derece cömertlerdi. Tam anlamı ile tıka basa doyduk. Kalkarken sorduğumuzda ise porsiyonların 500gr olduğunu öğrendik. İki kişi tek bir noodle ile doyabilir diye düşünüyoruz.

Mekanın Android ve Ios uygulaması mevcut. İndirip inceledik. Oldukça basit kullanışlı ve anlaşılır bir sistem. Oradan da epeyce fikir edinebilirsiniz.

Olumsuzluk 1: Bu kadar övdük sevdik fakat mekanımızın lavabosu ne yazık ki yokmuş. Bunun sebebi ise  daha çok sipariş üzerine çalıştıkları  ve mekanlarına gelen müşterilerin dışarıdan sipariş verenlerden daha az olmasıymış. Kendileri de yan taraftaki mekanın lavabosunu kullanıyormuş.
Olumsuzluk 2: Müzikleri gayet sıradan ve hiç özenilmemişti. Güncel Amerikan pop müzikleri dinledik. Sanki "Metro FM Summer Hits 2016" gibi bir şey çalıyordu.

Şimdi gelelim buranın konumuna...
Metrobüs ile gelecekler için Zincirlikuyu'da indiğinizde Beşiktaş çarşıya giden herhangi bir otobüse binin (güzel havalarda aşağıya doğru aheste aheste yürümek de hoş oluyor) ve çarşıya gelmeden bir durak öncesinde inin. Sağınızda (Barboros bulvarı üzerinde) MNG kargoyu göreceksiniz. Mekan da kargo ile aynı hizada yer alıyor. Daha bilindik bir mekan ile de çağrıştıracak olursak, hemen yanında Dominos var. :)


Açık Adres:Cihannüma, Akdoğan Sk. No: 25. 34353 Beşiktaş/İSTANBUL
Telefon: (212) 259 90 10

Yorumlar

En Çok Tıklananlar...