Ek Biç Ye İç


İnternetten keşfedip gittiğimiz “sürdürülebilir mutfak” konseptli bu mekan,ilk gidişimizde bizi çok mutlu etmişti. İçeri girdiğinizde,solda salatalarınızın hazırlandığı sizinde görebileceğiniz bir bölüm mevcut. İçeride bir kaç tahta masa var. Duvarların bir bölümü roka,marul seraları şeklinde tasarlanmış. Sebze severlerimiz için çok hoş bir ortam oluşturuyor. Mekan küçük diye düşünüp biraz yürüdüğümüzde yazın ve kışın da kullanılabilecek hoş bir bahçesi (her saksıda farklı bir sebzenin yetiştiği) olduğunu gördük. Çay keyifleri için ideal.
Organik olduklarını iddia ettikleri yemeklerine gelecek olursak; menülerini bol çeşitli salatalar (salatayı dürüm şeklinde de servis edebiliyorlar) ve vejeteryan-vegan tarzı çorbalar oluşturuyor.
5 çeşit salata malzemesi ile oluşturabileceğiniz bir salata 17,5 TL. (Dürümünüz de aynı fiyat olacaktır.) Çorbalar ise tadımlık 6TL doyumluk 9TL Çok açsanız bile tadımlık oldukça doyurucu oluyor.
Not 1: Buraya gittiğinizde çatal bıçaklara dikkat edin. İlginizi çekebilir

Not 2: Burada tüm yemekler tadımlık ve doyumluk olmak üzere ikiye ayrılmış. Çoğu tadımlık seçeneği oldukça doyurucu.

Not 3: Sürdürülebilir mutfak üzerine workshopları olduğunu öğrendik. Meraklısına sosyal medya üzerinden takip etmesini öneriyoruz.

OlumsuzlukÖzel tasarım masaları hiç ergonomik değil. Özellikle beyler,dizlerinize dikkat edin! Ufak tefek çarpmalar çorba dökülmelerine yol açabiliyor.

Konumuna gelecek olursak sırtınızı Taksim Atatürk Kültür Merkezine dönüp sola doğru 50m kadar yürüdüğünüzde Gümüşsuyu caddesinde Gezi İstanbul ile aynı sırada.

Yorumlar

En Çok Tıklananlar...