Saade Kahvaltı




Siz de kahvaltının, günün en iştah açan öğünü olduğunu düşünenlerdenseniz buyurun yazımıza; Uzun süredir merak ettiğimiz ve İstanbul'un en iyi kahvaltıcıları arasında gösterilen bu şirin yeri anlatacağız size. Sultanahmet'te Dârüssaâde Hotel'in teras katında hizmet veren Saade Kahvaltı, mekan olarak oldukça etkileyici. Terasa çıktığınızda bir tarafta deniz manzarası bir tarafta tarihi Sultanahmet cami manzarası ile karşılaşıyorsunuz. Teras deyince aklınıza çok büyük bir yer gelmesin, küçük ama sıcak bir teras burası. Özellikle hafta sonları için bir gün önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Keza yer bulamayabilirsiniz.

Mekan sahipleri ve çalışanlar, sıcak kanlılıkları ve ilgileri ile bizim gönlümüzü çaldılar. Özellikle kahvaltımızı beklerken önden çay ikramları ve her kahvaltılıklarını ayrı ayrı anlatarak masaya özenle dizmeleri çok hoştu.

Burada her ürün yerinden, doğal. Özellikle cevizli naneli lorlarının ve Gaziantep'ten gelen kahvaltılık salçalarının tadı hala damağımızda. Nutella sandığımız kakaolu fındık kremasını bile kendileri özel olarak yapmışlar. Yani gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Burada su da 0,75lt lik cam şişede geliyor ve 2 kişiye fazlasıyla yetiyor. Tüm bunların yanında yancı olarak yumurta çeşitlerinden peynirli-otlu omlet tercih ettik oldukça lezzetliydi.
 
Fiyatına gelecek olursak kalitesi ve yerine göre makul sayılabilir.

Mekanın müdavimleri arasında martılar da var, onlarla fotoğraf çekinmeyi unutmayın.

Bizce tek olumsuz yanı tuvaletlerinin en alt katta olması. Ancak o da çok sorun teşkil etmiyor.

Yorumlar

En Çok Tıklananlar...